Transport

Transport

Sivota – prevoz tj. kako od tačke A do tačke B 🙂

Opcije putovanja do Sivote su sopstvenim prevozom ili organizovanim autobuskim prevozom. Put do Sivote nije uopšte komplikovan. Nakon vožnje kroz Srbiju i Makedoniju, ulaskom u Grčku pratite put Atine, pa nakon toga nakon pratite isključenje za Kozani i Veriu. Zatim pratite put Gravene, prođete Janjinu i nakon nje se isključujete za Pargu i Sivotu. Sve je jasno obeleženo i ne može doći do zabune. U proseku put od Evzonija traje oko 4 sata. Ali ako uplatite autobuski prevoz preko agencije nećete morati da razmišljate o putovanju. Vrlo je teško organizovati put avionskim prevozom. Najbliži aerodrom je u Prevezi, ali nema naših čarter letova ka tamo. Dobra varijanta bi bila do Soluna, pa nekim organizovanim transferom do Sivote.

Zbog svoje pozicije, Sivota je idealno mesto za istraživanje okolnih mesta, plaža i prirode. Pitanje je samo na koje sve načine je to moguće izvesti. Upravo na to pitanje možete naći odogovor baš ovde. Za ideje šta sve možete da posetite u okolini pogledajte Sivota aktivnosti i otkrijte najlepše plaže u okolini, mesta koja možete posetiti i prirodne lepote koje se ne smeju propustiti.

via GIPHY

Sivota je odlično nadomestila nedostatak gradskog prevoza. Postoje vozići koji voze do plaža ili taksi brodići, takođe veoma je popularno rentiranje čamaca, brodića i jahti, čak štaviše više je to zastupljeno nego rentiranje automobila. 

Javni gradski prevoz i međugradske linije

U Sivoti na žalost ne postoji ni gradski niti međugradski prevoz pa je neophodan auto kako bi se posetila okolna mesta i atrakcije. Kada su autobusi u pitanju postoje samo organizovani izleti koji imaju svoje autobuse da prevezu putnike, ali to nisu redovne autobuske linije.

Vozić je takođe odlična mogućnost za prevoz, sporija vožnja u toku koje ćete uživati u prelepim pejzažima Sivote i okoline. Cena karte po osobi do plaža Zavia, Mega Ammos i Mikri Ammos je 2,5 evra, a do Agia Paraskevi cena je 4 evra. Vozić kreće u 10.30h, a povratak je u 18h.

Cena vožnje taksi-brodićem je oko 10 evra po osobi, što zavisi od lokacije gde želite da vas prevezu.

Lokalni brodići

Lokalni brodići postoje i voze do Parge, Krfa, Paksosa, Antipaksosa i nekih okolnih plaža. Što su mesta bliža, to su i vožnje češće. Cene karata variraju od broda do broda i od broja ljudi. Zato je najbolje otići do luke i raspitati se direktno kod brodića za cenu i možda se dogovoriti za nižu 😉

Rent-a-car

U Sivoti je moguće iznajmiti auto preko Isabella tours agencije, a cena je između 40 i 50 evra po danu. Druga varijanta je iznajmiti auto preko rent-a-car agencije u Pargi koji će vam besplatno dovesti auto do Sivote. U tom slučaju možete preko mail-a unapred da se dogovorite oko cene i dostave. U blizini kružnog toka i crkve je Red Fox. Blizu marine je Ionian Coast rent-a-car. Cena rentiranja je između 40 i 50 evra, ukoliko zakupljujute na više dana cena po danu se smanjuje. Nešto niže cene su za motore.

Iznajmljivanje čamaca

Motorni čamac je moguće iznajmiti na Zeri plaži u Rent a Boat agenciji (http://rentaboatsivota.gr/en/). Cena iznajmljivanja čamca je 50 evra za ceo dan ili 30 evra za pola dana. Na ovaj način možete obići sve najlepše plaže u okolini Sivote.