Shopping

Shopping

Sivota – gde kupovati?

Većina naših ljudi koji putuju u Grčku najčešće idu u apartmane pa je snabdevanje jedna od bitnijih stavki tokom odmora. Saznajte koji su najpovoljniji marketi, gde možete posetiti pijacu, a gde se mogu nabaviti najbolji suveniri. Ukoliko pak ne želite svaki dan nešto da spremate za jelo, već biste možda nešto i usput da pregrizete u odeljku Sivota restorani možete naći preporuke za pekare, fast-food i obične restorane.

pijaca grčka

Supermarketi

U Sivoti postoji nekoliko supermarketa čije su cene poprilično ujednačene (hleb 1 evro, voda 2 evra za 6 x 1.5 litar, mleko 1,5 – 2 evra). Naša preporuka je izbegavati kupovinu u supermarketu u luci jer je skuplji od ostalih. Supermarketi rade do 23h. Najbliži Lidl supermarket se nalazi u Igumenici. Lidl takođe postoji, kao i neki drugi veći marketi, u Janjini pa prilikom dolaska možete deo stvari koji vam odmah trebaju kupiti i usput.

Pijace

Pijaca u Sivotai ne postoji, a najbliža je u Perdici koja se održava petkom posle 18h gde se mogu naći razni sveži domaći proizvodi.

Piljarnice

U Sivoti postoji jedna piljarnica koja radi do 21h.

Apoteke

U centru Sivote postoji dobro opremljena apoteka u kojoj se veliki broj lekova može dobiti bez recepta, ali to ne važi za lekove za psihičke bolesnike za koje je neophodan recept lekara.

Prodavnice odeće, obuće i nakita

Ljubiteljima šopinga Sivota neće zadovoljiti sve njihove potrebe zbog jako malog izbora i visokih cena. Ukoliko želite dobar šoping naša je preporuka da odete do Krfa trajekto i uživate u kupovini. Ovde možete naći neke preporuke za radnje.

Prodavnice suvenira

Kada su suveniri u pitanju po nama je najbolja prva suvenirnica sa desne strane na putu od kružnog toka ka luci, koja ima najveći izbor suvenira, ostale suvenirnice su manje-više slične. A ukoliko odete do Krfa, onda možete i tamo naći jako lep izbor suvenira za vaše najmilije kao i za vas.