Izleti

Izleti

Najlepši izleti tokom odmora u Sivoti

Pozicija Sivote vam daje mogućnost za brojne izlete. Jedan od popularnijih je obilazak ostrva Paksos i Antipaksos, na koje možete ići raznim brodićima, a najpovoljnije uslove i cene ćete dobiti ako odete direktno do brodića i dogovorite se sa njima. Plaže na ovim ostrvima su magične sa tirkiznom bojom mora i belim peskom. Na izletu možete uživati u kupanju na ovim plažama kao i obilasku ostrva.

paxos ostrvo grčka
Ostrvo Paxos

Krstarenje Jonskim ostrvima – Ovo je celodnevni izlet, pre svega sadržajan u kome će svako uživati. Organizuje se transfer do Nidrija, na Lefkadi, gde je ukrcavanje na veliki brod. Krstarenje obuhvata obilazak dve čuvene najlepše plaže na Lefkadi, Egremni i Porto Katsiki. Prave se pauze za kupanje na njima, a nakon toga se kreće ka Kefaloniji, ka Fiskardu. Ovo je jako interesantan gradić i luka, specifično mondensko mesto prepuno ljudi. Ima brojne kulturne motive, zanimljive ulice, radnjice i taverne. Svraća se i do Odisejevog ostrva Itake, na jednu divnu divlju plažu. Na ovom krstarenju obilazi se i čuvena pećina Papanikolis na ostrvu Meganisi, kao i čuveno nekadašnje Onazisovo ostrvo i plaža gde se kupala Marija Kalas. Uživaće u prelepoj boji i mirisu mora, pejzažima, vetru koji vas rashlađuje na brodu uz ispijanje nekog osveženja ili frappe-a koji možete kupiti u baru na brodu.

Akvapark u blizini Sivote ne postoji. Najbliži vodeni park Aqualand se nalazi na ostrvu Krf, pa ukoliko želite da posetite ovu vodenu atrakciju, možete trajektom iz Igumenice da se prebacite do Krfa i zatim autobusom ili taksijem da odete do akvaparka. Ulaznice za ceo dan (10h do 18h) su 28 evra za odrasle i 20 evra za decu od 5 do 12 godina, dok su za pola dana (15h do 18h) 20 i 15 evra.

Ostrvo Krf je moguće posetiti trajektom iz Igumenice koji vas vozi do glavnog grada Krfa, gde možete obići stari grad, tvrđavu i osetiti duh venecijanske arhitekture. Ukoliko niste došli kolima do Sivote postoje i organizovani izleti iz Sivote do Krfa čije ponude možete videti u turističkim agencijama u Sivoti.

grad krf
Grad Krf

Reka Aheron, koja se nalazi u blizini Sivote, u grčkoj mitologiji je reka boga Hada koja vodi do podzemnog sveta. Reka na nekoliko mesta prolazi ispod zemlje, što je bio dodatni znak ljudima u antičko vreme da je ova reka vezana sa podzemljem i jedna od 5 reka u Grčkoj koja do njega vodi. Reka se nalazi na 25 km od Parge i poznata je po izuzetnoj prirodi koja je okružuje i zaštićena je kao prostor izuzetne prirodne lepote sa jedinstvenim ekosistemom.

Meteori, grcka
Meteori

Izlet do Meteora vam nudi da doživite prirodne stenovite tvorevine u sponi sa istorijom, arhitekturom i čovečijom večnom željom da se poveže sa nečim božanskim. Još od davnina vertikalne litice Meteora su se smatrale idealnim mestom da se dostigne potpuna izolacija, otkrije mir i potpuna harmonija. Meteori nisu samo grandiozna prirodna tvorevina već i sveto mesto za sve Hrišćane širom sveta. Meteori se nalaze na putu ka Sivoti, 185 km pre Sivote. Naša preporuka je da ih posetite u dolasku ili povratku, ali ako želite tokom letovanja da odete do tamo planirajte da za to izdvojite ceo dan, a za one koje nisu autom došli na odmor postoje organizovani izleti preko agencija do Meteora. U svakom slučaju Meteori su nešto što ne treba preskočiti.

Parga, udaljena 35 kilometara od Sivote, poznata je po šarenim kućicama koje su kao naslikane poređane po padini ka moru. Mesto je jako simpatično i jedno je od popularnijih letovališta u oblasti Epira. Idealno je za romantičnu večernju šetnju ili večeru.