Upoznajte ovaj biser Jonskog mora

Upoznajte ovaj biser Jonskog mora

Smatra se da je Jonsko more najlepše more u Grčkoj. Tako da su mala mesta i seoca u Jonskom moru najatraktivnije destinacije za savršeno letovanje. Zato ne treba da vas čudi što Sivota iz godine u godinu postaje sve popularnija među turistima.

Iako do nedavno za nju nije znalo mnogo ljudi, Sivota postaje sve urbanije i posećenije mesto.
Nju obilaze turisti iz cele Evrope, a nalazi se između Igumenice i Parge, naspram ostrva Krf. Ovde možete uživati u savršenom odmoru: odmarati na prelepim peščanim plažama sa kristalno bistrim tirkiznim morem, ali i organizovati izlete do nekih veoma interesantnih i upečatljivih okolnih mesta.

Ako tražite mesto za nezaboravno romantično putovanje, ili pak skriveni raj za mirno i opušteno letovanje, Sivota je pravi izbor za vas. Ovo malo selo redovno posećuju zaljubljeni parovi, ali i porodice sa malom decom. Sivota je turistički centar regiona i obožavaćete je zbog njene impresivne prirode, okolnih brda prekrivenih zelenilom, nepreglednih maslinjaka, prelepe luke i magičnih plaža i uvala.

Lokalnih stanovnika u Sivoti ima oko 3000, a sam gradić dobro je organizovan sa brojnim šopovima, kafićima, restoranima i tavernama. Poseduje i lepo šetalište oko luke i marine za jahte, gde možete uživati u mirnim noćnim šetnjama. Ipak, gradska plaža nije posebno atraktivna, što ne treba posebno da vas brine, jer se u neposrednoj blizini Sivote nalaze brojne plaže i uvale od kojih će vam doslovno zastati dah. Takođe, ni transport ne treba posebno da vas brine, jer se do većine njih može stići i peške.

sivota, grčka, jonsko more, gradić, letovanje
Provedite svoj odmor u Sivoti

Sivotu svakako treba da zaobiđu mladi željni provoda, jer u njoj neće pronaći diskoteke, bučne kafiće ili burni noćni provod. Restorančića, taverni i suvernirnica ima dosta, te je bolji izbor za mirno letovanje parova ili mladih roditelja.

Kroz gradić se prepliće nekoliko uličica pored mora i nekoliko onih rezervisanih za turističke vile i hotele. Tu je i marina za jahte i ribarske brodiće, a u samom centru nalazi se veliki park. Sivota je dobro organizovana, te u centru ima mesaru, pekaru, piljare, apoteke, ali i lekarske ambulante. Svakako, tu su i tri supermarketa u kojima možete kupiti sve što vam zatreba.

Najvažniji savet koji vam može biti od koristi ako ste planirali putovanje u Sivotu, naročito sa malom decom, jeste da se dobro opremite sredstvima za zaštitu od komaraca. Posebno vodite računa da ih ne napadnu pčele, ose ili stršljenovi, kojih ovde, na žalost, ima dosta.

Dok ste u Sivoti, ne propustite da odete na neki od popularnih izleta. Tom prilikom možete se odlučiti na organizovani izlet brodićem, ali ga možete isplanirati i u sopstvenoj režiji. Jedna od povoljnih varijanti, ako putujete sa grupom prijatelja, je da iznajmite motorni čamac za koji vam nije potrebna dozvola za upravljanje. Na taj način možete posetiti neke od najlepših skrivenih plaža kojima ova regija obiluje. Još jedna od opcija je i turistički vozić, koji staje na svakoj plaži.

Do Sivote možete stići autobusom ili kolima. Dobra vest je da se ona nalazi na kopnenom delu, tako da je izbegnut prevoz trajektom. Ako krećete iz Beograda očekuje vas tačno 947km puta, koji je veoma dobro organizovan i na kom ćete se lako snaći.

Comments are closed.