12 najboljih plaža na Sivoti

12 najboljih plaža na Sivoti

01. Pisina

Plaža Pisina nalazi se u uvali između tri ostrvceta koja okružuju Sivotu. Do plaže se stiže isključivo brodićem, a tamo vas očekuje kristalno bistro i prelepo more.

02. Gallikos Molos

Do ove plaže stiže se iz Sivote stazom pored mora. Obradovaće vas da na njoj ima mala taverna sa prijatnim hladom, a ležaljke u dvorištu se uz konzumaciju pića dobijaju potpuno besplatno.

03. Plaža Zeri

Zeri plaža je izuzetno atraktivna, a ime je dobila po Turskoj taverni koja se nalazi na obali. Sastoji se od dva dela, a jedan od njih poseduje čak i vodeni park sa nekoliko tobogana za spuštanje. Parking na ovoj plaži nećete platiti, ali karta za ulazak u vodeni park koštaće vas oko 5 eura u sezoni.

04. Bella Vraka

Do ove plaže stiže se brodićem, jer se ona nalazi na malom ostrvu. Avanturisti mogu probati da do nje dođu i peške, i to gazeći preko plitke vode.

05. Plaža Zavia

Jedna od plaža interesantna po svojoj lokaciji u samoj uvali, ali i po čistoj vodi i prelepom krajoliku koji je okružuje. Ipak, ovde je voda malo hladnija nego na drugim plažama, jer se upravo tu nalazi izvor pijaće vode.

06. Mega Amos

Verovatno najpopularnija i najlepša plaža ove regije jedno je od mesta koje najradije biraju zaljubljenici u vodene sportove. Često je posećuju i mladi, jer se u letnjem periodu na njoj organizuju najbolje žurke. Ona se može pohvaliti i plavom zastavicom za čistoću plaže i mora.

07. Mikri Amos

Organizovana plaža Mikri Amos u ponudi ima ležaljke i suncobrane, ali mali bar na samoj obali gde posetioci vole da uživaju u opuštenoj kafi. Poznata je po kristalnom moru, peščanoj plaži i divnim pejzažima u kojima dominiraju bogati maslinjaci.

08. Mega Drafi Beach

Ova mala peščano-šljunkovita plaža idealna je za one koji ne vole gužvu i buku, a omiljeno je mesto i zaljubljenika u prirodu. Iako nema preterano sadržaja, poseduje jednu kantinu na kojoj se možete opremiti osnovnim potrepštinama.

09. Karvouno beach

Na samo 600 metara od luke u Sivoti nalazi se plaža Karvouno, poznata po bujnoj vegetaciji. Na ovoj plaži nalazi se jedan od najboljih restorana u regiji, te ne propustite da probate odlične specijalitete koje imaju u ponudi.

10. Karavostasi Beach

Ova plaža oduševljava turiste jer je veoma prostrana, ali se može pohvaliti i poprilično čistim kristalnim morem, kao i divnim pejzažom koji je okružuje. Ona je odličan izbor za porodice sa decom, jer poseduje peščanu plažu, ali je i dobro organizovana, te vam na njoj neće ništa zafaliti.

plaža, sivota, grčka, letovanje
Plaže Sivote

11.Aghia Paraskevi Beach

Jedna od velikih i organizovanih plaža na samo 5km od Sivote može vam ponuditi izuzetno toplo more, ali i zalazak sunca od kog zastaje dah. Na ovoj plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ali i odmarati u nekom od brojnih kafića ili restorana.

12. Dei Beach

Mirna plaža Dei Beach poznata je po veoma toploj vodi, ali i šljunkovitoj plaži sa veoma sitnim kamenčićima. Na samoj plaži možete iznajmiti ležaljke ili uživati u kafiću ili taverni.

Comments are closed.